Iloisia uutisia, olemme laajentamassa Twig the Code -naisten toimintaa ja samalla perustimme yhdistyksen. Päätimme myös järjestää yhdistyksen lanseeraustapahtuman koulutuksen muodossa la 4.5. Turussa – tapahtuma on jo täynnä, mutta voit ilmoittautua jonoon täällä. Tapahtuman halusimme järjestää yhteistyössä Mimmit koodaa -organisaation kanssa, koska toimimme samojen asioiden parissa, ja heidän kauttaan toimintamme saavuttaa enemmän näkyvyyttä. Joten nyt olemme yhdistyksenä myös tämän kevään Mimmit koodaa -yhteistyökumppani.
Syy yhdistyksen perustamiselle oli tietenkin se, että haluamme mukaan lisää naisia – sekä yhdistykseen että koulutuksiimme. Tavoitteenamme on tavoittaa jokainen Turun alueen nainen, joka on vähänkin kiinnostunut koodaamisesta. Toki seuraamme saa liittyä, vaikka asuisi missä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Pelkkä kiinnostus riittää ja minkään sortin kokemusta ei tarvitse olla, ei välttämättä edes omaa läppäriä.
Treenit, joihin kaikki haluavat osallistua
Ryhmämme kokoontuu noin joka toinen viikko ja tapaamiset sovimme yhdessä niin, että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan. Twig the Code on meille harrastus, jonka treeniajat sovimme itse ja jonka treeneihin kaikki aina haluavat tulla. Ryhmästämme on muodostunut hyvin toimiva tiimi, mihin kaikki tuovat oman osaamisensa ja kokemuksensa. Projektit, mitä haluamme toteuttaa, suunnittelemme itse, hyödyntäen tietenkin kokeneempien mentoreiden osaamista. Jokaisella tapaamisellamme onkin aina mukana yksi ammatikseen koodaava, jotta hommat oikeasti edistyvät ja kaikkea tietoa ei tarvitse hakea itse.
Kokoontumisissamme toimimme käytännössä niin, että ainoastaan yksi on kerrallaan koneella, joka on yhdistetty isompaan ruutuun. Koneella istuva on ainoa, joka sillä hetkellä koodaa ja muut ryhmän jäsenet katsovat ja kertovat mitä ja miten koodataan. Tässä tietenkin joudumme hyödyntämään paljon myös Googlea, joten sen verran joku muukin voi konettaan käyttää. Kaiken kaikkiaan olemme todenneet tämän tyylin hyvin toimivaksi, koska kaikki keskittyvät kerrallaan vain yhteen näyttöön, saavat esittää kysymyksiä ja pohtia yhdessä parhaita ratkaisuja. Githubin kautta tuotetun työn saa ladattua muiden käyttöön ja voimme vaihtaa koodaajaa tasaisin väliajoin – kaikki pääsevät vuorostaan kirjoittamaan koodia, muiden tukemana.
Miten pääsee mukaan?
Osallistuakseen ryhmän toimintaan sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen, joten kauttamme voit harrastaa koodausta täysin maksutta. Ainoastaan jäseneksi haluavilta perimme pienen jäsenmaksun.
Muodostamme ryhmät sen mukaan, miten paljon kiinnostusta tulee. Yhdessä ryhmässä olisi hyvä olla noin 10–15 naista ja kokoontumispaikkoina toimivat eri ohjelmointiyritysten tilat.
Oma nettisivumme on yksi tämän hetkinen projektimme, mutta se ei ole ihan vielä valmis. Joten tällä hetkellä kaikki mukaan haluavat voivat laittaa minulle suoraan sähköpostia: susanna@twigthecode.com
Toivottavasti liityt seuraamme! Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin 😊
Terveisin,
Susanna
Lue alta tarinoita, miksi nykyiset twiggerit ovat liittyneet mukaan!
“En tiennyt juuri mitään koodaamisesta, kun huomasin ensimmäisen Twig the Code -tapaamisen Facebookissa. Sen verran kuitenkin asiasta olin työelämässä oppinut, että tiesin koodauksen kiinnostavan ja olevan asia, josta halusin tietää enemmän. TtC-porukassa on helppo oppia: paikalla on hyvin eri tason osaajia, jotka tukevat toinen toisiaan. Tapana on koodata porukassa, niin että yksi kirjoittaa kerrallaan koodia ja muut tukevat sitten sivusta. Yhdessä myös ratkotaan erilaisia tietoteknisiä pulmia koneiden osalta sekä puhutaan kaikesta - myös vähän ohi koodauksen .
Olen oppinut paljon: ainakin sen, että koodaus edelleen kiinnostaa ja siinä riittää opittavaa. Ammattia koodauksesta minulle tuskin koskaan tulee, mutta koodauksen ymmärtäminen auttaa minua merkittävästi työssäni, jossa ollaan tekemisissä erilaisten sivustojen ja ohjelmistojen kanssa.”
“Itse olin ennen Twig the code -porukkaan liittymistä tehnyt hieman ohjelmoinnin opintoja, mutta niistä oli jo aikaa ja yksityiskohdat olivat unohduksissa. Javascript oli täysin uusi tuttavuus ja siihen on päässyt perehtymään.
Porukan kanssa koodailussa on kivointa ollut ryhmän henki ja matala kynnys osallistua. Omasta mielestään tyhmiäkin kysymyksiä on aina uskaltanut kysyä. Koodausta pystyy toki treenaamaan itsekseenkin netissä, mutta taatusti mukavampaa se on kun välillä pääsee pohtimaan asioita muiden kanssa.”
“Olin innoissani ensimmäisestä Twig the Code -tapaamisesta, sillä samaan aikaan opiskelin
Sarasen johdolla Code Bootcampissa (rekrykoulutus ohjelmistosuunnittelusta kiinnostuneille ja alalle haluaville).
Heti ensimmäisestä kerrasta lähtien oltiin sitä mieltä, että tätä halutaan lisää. JavaScriptistä alkanut koulutus laajeni Reactiin, ja ryhmän kunnianhimo on kasvanut matkan varrella.
Ehkä parasta koodausilloissa on se, että kaikilla on sama halu oppia. Ei pelätä, että olisi tyhmä kun ei muista millä komennolla koodi työnnettiin GitHubiin, koska hetki sitten kukaan muukaan ei tiennyt. Tai jos suu auki jää toljottamaan juuri kirjoitettua pätkää, niin kukaan ei naura kun ilmoitat ettet tajunnut. Tai jos nauraa, se johtuu siitä, että nauraja ei itsekään tajunnut.
Jokainen kirjoittaa välillä väärin, mutta kun jotain on oppinut (kantapään kautta) sitä osaa seuraavalla kerralla opettaa toista saman virheen tehnyttä. Ja ryhmässä on myös kyse siitä, että haluaa nähdä toisia ja kuulla mitä muille kuuluu.
Ohjaajat Aki ja Iita ovat olleet mahtavia koutsaajia. Sen huomaa, että he välittävät mitä meille opettavat ja samalla kärsivällisyydellä jaksavat vastata kysymyksiimme.”
Kuvat: Eeva Kivilä, Heli Ruumensaari