Syyskuulumisia

                     

Syyskuu meni ja kesti oikeasti sen kaksi tuntia, tai siltä minusta ainakin tuntuu aikaansaannosteni perusteella. Onneksi tässä onkin vielä melkein koko lokakuu (no 2/3 osaa) aikaa saada taas opinnot rullaamaan ja pitää tahti tasaisena.

Kai minä nyt jotain sain syyskuussakin aikaiseksi (en tosin blogitekstiä). Alkukuusta takkuili tosi pahasti ja mentorini pyysi minua kirjoittamaan siitä. No kirjoitin kyllä, mutta jostain syystä siinä kävi aina niin, että kun aloitin kirjoittamaan ongelmistani, niin niihin löytyikin ratkaisu jonka seurauksena motivaationi tekemiseen kasvoi ja täytyi alkaa taas hommiin. Pyrin myös joka päivä miettimään omia päämääriäni ja kuinka paljon on aikaa seuraavaan etappiin, jonka olen itselleni asettanut. Alkuperäisten tavoitteideni mukaan tammikuussa minulla on jo harjoittelupaikka. Nyt se tuntuu todella kaukaiselta ja kun katsoo sitä, kuinka nopeasti tuo edellinenkin kuukausi meni, niin ei ole yhtään kyllä varaa laiskotella. 

Edellisen kirjoitukseni jälkeen jaoin tämän blogini LinkedInissä ja huutelin siellä, jos joku olisi halunnut jeesailla minua JavaScriptin kanssa ja sain kuin sainkin apua ja paljon muitakin yhteydenottoja koodaamiseen liittyen. Turun Reaktorin Sauli oli yksi joka ilmoitti halustaan auttaa ja hänen kanssaan kävimme vähän läpi asioita jotka olivat minulle haastavia ja näin myös miten ammattilaisilta hommat hoituvat. Kyllähän siinä tulee itselle sellainen hiukan epätodellinen olo, että mahdankohan päästä koskaan tuohon pisteeseen. Sen ainakin opin, että suuntani on oikea ja jostain nämä tämän päivän osaajatkin ovat aloittaneet.

 Kaikesta tästä ihmisten avuliaisuudesta ja auttamisen halusta koodaamiseen liittyen on mennyt kyllä ihan pää pyörälle. Kuten aiemmin kirjoitin, oli suunnitelmissani järjestää workshop Javascriptistä ja tähän kyselin kouluttajaa mm. Facebookissa Ompeluseuran levelUP koodarit-ryhmässä. Kannatti kysellä, koska löysin kouluttajan sitä kautta ja nyt minulla on jo ”loppuunmyyty” koulutus tulossa. Syksy tuntuukin olevan tämän tyyppisten koulutusten kulta-aikaa ja koska näihin on niin kova tunku, niin harvemmin kerkeää ilmoittautua ajoissa mukaan. Parempi siis järjestää koulutus itse, niin pääsee ainakin varmasti mukaan. (PS.  Jos sinua kiinnostaa järjestää jonkin sortin koodaus-tapahtuma, niin neuvon ja autan mielelläni.)

 Muusta ”puuhailustani” sen verran, että tällä hetkellä teen omaa sivustoa omana projektinani. Luulin aluksi että tämähän menee jo hyvin ja homma rullaa, mutta siinä vaiheessa kun aloin etsimään ohjeita miten tehdä jokin tietty juttu, niin menee kyllä pää sekaisin. Kaikki tuntuvat kirjoittavan koodin eri tavalla ja vaikka perusasiat ovat suurin piirtein samalla lailla, niin monella on selkeästi oma tyyli tehdä asioita. Tässä tulee vastaan sitten se, että mistä tiedän näyttääkö minun koodini hyvältä, vai onko se yhtä sillisalaattia? Jos poimin ohjeita sieltä täältä ja sekoitan ne yhdeksi omalle sivulleni ja se toimii, niin onko se siltikään hyvä? Uskon että tämä on myös asia minkä oppii ajan kanssa, miten mikäkin kuuluu tehdä niin, että se on helppolukuista ja kaikkien ymmärtävää. Olisi myös kiva, jos joku voisi välillä sparrailla koodini suhteen, antaa palautetta ja tarvittaessa ehdotuksia miten tehdä asiat paremmin.

 

IMG_20181010_163044_733.jpg

Nyt on kyllä tosi paljon kivoja juttuja tulossa koodaamiseen liittyen joista voin sitten myöhemmin kirjoitella lisää. Kun viettää yksin aikaa koodaillen ja on sosiaalinen henkilö, niin huomaa herkemmin osallistuvansa kaikenlaisiin tapahtumiin ettei tule mökkihöperöksi. Olen myös yrittänyt kyhätä tänne Turun suunnalle jonkin sortin opintopiiriä ja muutama nainen onkin jo ilmoittanut kiinnostuksestaan. Laitan näistä tapaamisista Facebook sivulleni https://www.facebook.com/twigthecode ilmoituksen missä ja milloin, niin kaikki halukkaat saavat tulla mukaan ja nämä ovat sekä miehille että naisille.

 

Usko itseesi. Kuuntele itseäsi. Ole rehellinen itsellesi ja käytä loputon määrä tunteja itsesi analysoimiseen, koska kehittyäksesi sinun on tunnettava itsesi.
— Aki Hintsa, Voittamisen anatomia