Koodauskoulutuksia

Aloitin koodauksen opiskelun, koska olen siitä kovin innoissani ja halusin päästä tekemään sitä työkseni. Matkan edetessä mukaan tuli uusia tavoitteita; kirjoittaa tästä blogia, hankkia uusia kavereita, tehdä joku isompi oma projekti, järjestää koodaamiseen liittyviä tapahtumia ja mitä vielä?

 Nyt on toinen Twig the coden järkkäämä JavaScript workshop takana ja huh kuinka siisti fiilis. Turun Reaktor on paikkana ollut aivan mahtava, sohvilla ja lattioilla on juuri sopivan leppoisa sekä kotoisa fiilis opiskella, kuten kuvista näkyy. Ensimmäiseen workshoppiin osallistui 18 naista ja koska tiesin etteivät kaikki pääse seuraavaan mukaan, niin otin siihen vielä 3 naista lisää. Nyt meillä on aika hyvän kokoinen porukka jatkamassa koodaus opintojaan. Tässä toisessa workshopissa ei enää harjoiteltu selaimen konsolilla, vaan asennettiin kaikille GitHub, Node ja aloitimme rakentamaan ensimmäistä yhteistä React-Appia.  

Workshopit ovat tuottaneet puolin ja toisin paljon iloa ja onnistumisen tunteita. Moni nainen on tullut workshoppiin pitkän työpäivän jälkeen ja todennut tapahtuman jälkeen, että olipa nopeat neljä tuntia ja aika tosiaan menee kuin siivillä, kun opetellaan uutta ja oikeasti kiinnostavaa asiaa yhdessä. Olin ensimmäisen workshopin jälkeen jokseenkin innoissani myös siitä, että opettajamme Aki ehdotti että tekisimme tästä sarjan koulutuksia ja hän ja hänen kollegansa Iita voisivat toimia jokaisessa opettajina.

IMG_4837.jpg

 Workshoppien lisäksi hain mukaan Sarasen järjestämään Code Academyyn. Tässä on ideana hankkia itselle harjoittelupaikka jossa työskennellään ja opitaan viisi kuukautta. Tämän viiden kuukauden aikana osallistutaan myös Sarasen järjestämiin koodaus opintoihin, jotka osaltaan vauhdittavat etenemistä. Viiden kuukauden harjoittelujakson jälkeen yrityksen on sitten tarkoitus kirjoittaa työsopimus harjoittelijan kanssa.

Kävin ensin ryhmähaastattelussa ja sieltä meille sanottiin, että he jakavat meidän profiilimme ohjelmassa mukana oleville harjoittelijoista kiinnostuneille yrityksille. Sen lisäksi harjoittelupaikkaa sai hakea myös oma-aloitteisesti, jos halusi varmistaa mukaan pääsyn. Mukaan pääsi 15 hakijaa.

Tämän jälkeen lähdin huutelemaan tästä ensin LinkedIniin ja Facebookissa Turku frontend ryhmään. Lisäksi kyselin neuvoja ystäviltä ja kavereilta siitä, että mitkä olisivat sellaisia paikkoja joihin voisi olla mahdollista päästä. Tämän seurauksena kävin kahdessa haastattelussa ja kahden yrityksen kanssa soittelimme ja laitoimme sähköpostia. Lisäksi tuli paljon yhteydenottopyyntöjä pienemmiltä yrityksiltä.

IMG_20181024_175319__01__01.jpg
IMG_20181024_184932__01.jpeg

Haastattelut menivät tosi hyvin. Toinen isompi yritys oli sitä mieltä että luonteeni ja persoonani puolesta olisin heidän porukkaan juuri sopiva, mutta heidän tekemisensä on sen verran haastavaa, että kokemusta pitäisi olla vielä vähän enemmän. Toisessa pienemmässä yrityksessä oltiin taas sitä mieltä, että he haluavat minut nimenomaan juuri luonne ja persoona edellä, ja että osaamista kerkeää kartuttaa siinä matkan varrella. Tässä vaiheessa minulla oli vielä muutama isomman yrityksen kanssa neuvottelut käynnissä, joten en vielä osannut sanoa juuta enkä jaata.

 Viimeisissä keskusteluissa toisessa tuli eteen sama juttu, eli liian vähän kokemusta ja toisessa taas ei pystytty varmistamaan sitä, että saisin varmasti tarpeeksi mentorointia sekä työtä harjoittelun jälkeen. Eli hommahan oli sitten sillä selvä. Ilmoitin Saraselle että otan paikan vastaan tästä pienemmästä yrityksestä, jos he vielä vain huolivat minut kaiken tämän odottelun jälkeen.

Meni muutama päivä ja Saraselta soitettiin minulle, että nyt kävi niin että tämä pienempi yritys oli ehtinyt ottaa jo toisen harjoittelijan. He halusivat varmistaa sen että saavat tämän ohjelman kautta heille harjoittelijan, mikä on tietenkin täysin ymmärrettävää. He olisivat halunneet ottaa heille myös toisen harjoittelijan eli minut, mutta koska tähän ohjelmaan otettiin mukaan maksimissaan 15 henkilöä ja se oli tullut jo täyteen, niin minä jäin sitten ulos.

IMG_4850.jpg

  Siinä tilanteessa tietenkin vähän harmitti, mutta en jäänyt sitä murehtimaan. Sain myös Saraselta toiveen hakea heidän DigiTalentPro Turku ohjelmaan mukaan. Tämän kautta olisi myös vastaavanlaiset mahdollisuudet työllistyä alalle eikä niin tiukkaa aikarajaa, joten siis uutta hakemusta menemään. Kaiken kaikkiaan jos jotain, niin motivaatio opiskeluun kasvaa vain enemmän. Vähän lisää osaamista ja olen varmasti kiinni töissä.

Ehdin tässä ohessa suorittamaan mm. Wes Bossin; React for beginners kurssin, mikä opetti hyvin käytännössä Javascriptiä. Seuraavana on samaiselta tekijältä 5 kurssia jonossa, joten eteenpäin paahdetaan ja lujaa. Kannattaa käydä tutustumassa hänen kursseihinsa, jos eivät ole jo ennestään tuttuja. Minä ainakin tykkäsin hänen tyylistään opettaa.

  Olen saanut tosi kivaa palautetta teiltä ja moni on tullut kyselemään minulta vinkkejä ja ajatuksia suoraan. Toivottavasti olen pystynyt olemaan avuksi. Edelleen haluan kuulla teistä ja jos tulee mitään kysyttävää tai ajatuksia, niin tähän alle voi jättää kommenttia tai sitten laittaa minulle suoraan sähköpostia.

The lesson here is simple: Decide what to learn next in your career by working backward from your goal. What do you need to know to build your next project?
— Danielle Morrill