Miksi aloitin koodaamaan?

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa alusta, näin ne sanoo.

Aloitin koodaamisen aikalailla nollasta, lähtötasoni oli se, että tiesin miltä koodi näyttää ja suurin piirtein hierarkiaa, siinä kaikki. Käteni sotkin koodaamiseen Rails Girls-tapahtumassa, mutta koska olin sen verran pihalla, niin ihan kauheasti ei mieleen jäänyt. Ok, no mietin kyllä, että vähänkö olisi siistiä osata tätä niinku aivan oikeasti, mutta silloin se tuntui niin kaukaiselta ajatukselta ja se, että minä nainen ja yli 30v. never gonna happen.

Kului aikaa, tein töitä muutamassa startupissa markkinoijan roolissa, sekä ravintoloissa tarjoilijana ja viimeisimpänä ehdin toimia hetken ravintolapäällikkönäkin. Mikään näistä ei kuitenkaan tuntunut oikein omalta, eikä työnteko ollut enää kivaa.

Jäin pois ravintolapäällikön tehtävistä huhtikuun alusta ja aloin miettimään jatkoni vaihtoehtoja. Mikään avoinna olevista tehtävistä ei kiinnostanut ja ravintolassa en halunnut enää työskennellä, jo ihan siitäkin syystä, että haluan viettää enemmän aikaa lasteni kanssa.

Mietin, että jos opiskelen tässä nyt itsenäisesti muutaman markkinointiin liittyvän kurssin ja vähän koodausta, ihan vain, että pääsisin vähän ajan tasalle. Iskin kiinni HubSpottiin ja Codecademyyn, mutta nopeasti ymmärsin, että olen tipahtanut aivan liian kauas markkinoinnin rattaista, eikä minua se niin paljoa enää kiinnostanut, että tosissani hyppäisin takaisin. Codecademyssa HTMLlää opiskellessa into sen sijaan vain kasvoi ja aloin tosissaan miettimään, että olisikohan tässä minun tulevaisuuteni. Juttelin asiasta ensimmäisenä miesystäväni Tonin kanssa ja hän oli heti sitä mieltä, että ehdottomasti. Itse tietty vielä puntaroin kaiken kanssa, miten talous jne., mutta sitten taas toisaalta, mikään muu ei tuntunut enää kiinnostavan, joten onko minulla loppujen lopuksi enää vaihtoehtoa.

Tonin kanssa katsoimme, mitä olisi hyvä osata ja opiskella, jotta voisin tehdä töitä frontend developerina, tai edes yrittää päästä jonkin sortin harjoitteluun joskus. Codecademy:ssa, oli aika kattava ja hyvä setti kaikkea, mistä on hyvä lähteä liikkeelle. Siitä se sitten lähti ja takaisin ei ole paluuta. 

IMG_20180823_162706__01.jpg